spórolás száz napig

spórolás száz napig

Süss kenyeret, spórolj havi 9 ezret! (vagy többet)

2019. november 18. - vanhundred

Nem azért sütöm meg magam a kenyerem,baguettem, zsemlém meg a többit, mert nem lenne jobb dolgom. Időm sem több mint bárki másnak. A pénztárcám az ami laposabb. Miután a kenyér kilója átlépte a 400 forintos határt, akkor döntöttem a dagasztás mellett. A legegyszerűbb recept, ami felkínálok nektek számtalan variációt tartogat magában a kiflitől l a lángosig. Meg a töltött fánkig.Hangsúlyozni szeretném, engem a pénz dominált.És a kényszer motivált. Nem vagyok pék vagy cukrász. De amit nektek most átadok az kipróbált, és ízletes finom ropogós pékáru.

Tehát íme az én alap kelt tésztám receptje.

Fontos, hogy nem mindennap kell sütnötök.Viszont minden reggel lesz saját készítésű finom,és főleg olcsó kenyér, baguette, kifli zsemle stb. az asztalon.Az adagok lehet furcsának fognak tűnni, ez azért van, mert a tészta hűtőben akár egy hétig is eláll . A jó hír nem kell mindennap dagasztgatnod.

A recept: 2,5 kg liszt  -250 forint

 5 deka élesztő -70 forin

a félkilós legolcsóbb dobozos vaj fele, tehát 25 deka -90 forint

egy lapos kiskanál só és ugyanannyi cukor.

Menete: Én a meleg vagy legalábbis szoba hőmérsékletű lisztre esküszöm.Ebbe belemorzsolom az élesztőt( nem futtatom, nekem arra nincs időm.) Belemegy a vaj, só és cukor. Annyi meleg (nem forró) vizet teszek bele, hogy dagasztható legyen. Amikor a tészta összeáll. Meleg helyre teszem egy jó fél órára, annyi elég neki.

Bármit tehetsz bele, a pépesített vörös vagy fokhagymától egészen a reszelt sajtig. (ami ugye már pogácsa ).Csak a képzeleted szab határt.

Nálunk a baguette és a kisebb cipók fogynak. Kenyér címén. .

A sütés:Két tepsit teszek be. Egyszerre. félidőnél csere van. Nekem 180 fok és 20-25 perc vált be. Mert ugye nem  mindegy a sütési energia szempontjából.

Variációk: Kenyér félék, lángosok ( töltött) pizza tészta, édes beigli alapnak is tökéletes, vagy fánknak, töltött sonkás kiflinek stb

Szóval egyszerre körülbelül 3,5 kg kenyeret készítesz, 400 forintból. Ez olyan 120 forint/kiló.

30 nap szorozva 120 = 3600 

30 nap szorozva 400 = 12000 ezer.

Közel kilencezer forintot spórolok, hogy a magunk kenyerét esszük

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sporoljszaznapig.blog.hu/api/trackback/id/tr9815311784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása